Att kolla på film är inte längre något man behöver ha en TV för att göra. Inte heller behöver man betala dyrt för att gå på bio. Du som har en bärbar dator eller en mobiltelefon har alltid underhållning med dig. Det enda du behöver är ett abonnemang som tillåter mycket surf, som till exempel https://telness.se/ där du hittar riktigt bra och prisvärda företagsabonnemang helt utan bindningstid. De använder dessutom Telias nät så du kan räkna med att de är driftsäkra oavsett var du befinner dig.

Kolla via en app

Du som är kund hos Netflix, HBO eller något annat av de stora streamingföretagen kan ladda ner en app till din telefon eller surfplatta. Via den får du smidigt och direkt tillgång till hela deras utbud av filmer och TV-serier för bara någon hundralapp i månaden. Perfekt när man är på resande fot.

Hyr eller köp film online

Du kan också hyra eller köpa film online. Det finns en uppsjö av tjänster att välja mellan så du kan ta den som passar dig bäst. Vill du se på filmen Fight Club är det bara att surfa in på iTunes, Amazon, SF Anytime eller någon av deras konkurrenter. Oftast lagras dessa filmer också på internet så du slipper bekymra dig om hur mycket hårddiskutrymme du har. Det bästa är om det är möjligt att kolla både on- och offline, särskilt om du reser mycket med flygplan där internettillgången sällan är god.

Fördelen med att se film på det här sättet är främst att du har tillgång till ett väldigt stort utbud av media oavsett var du befinner dig. Nackdelen är givetvis att det är en liten skärm du tittar på så du är långt ifrån att få någon bioupplevelse. Men i många fall så uppväger bekvämligheten detta.