Det finns en hel del podcasts där man pratar om filmer. Men det finns också ett flertal podcasts som drivs av dina favoritskådespelare. I det här inlägget får du tips på några skådespelare som har en podcast du kan lyssna på för att lära känna skådespelaren bättre och få en inblick i filmbranschen.

Skäringer & Mannheimer

Om vi börjar i Sverige kan vi börja med att tipsa er om podcasten Skäringer & Mannheimer som drivs av skådespelarna och komikerna Mia Skäringer och Anna Mannheimer. Deras podcast är en av Sveriges mest populära där duon pratar om aktuella ämnen med en humoristisk underton som lockar till skratt och tankar.

Fem i Topp

Ett annat exempel på en humoristisk skådespelarduo är Johan Östling och Björn Ling som bland annat spelat mot Mia Skäringer i tv-serien Ack Värmland. I deras podcast bjuder de varje vecka på en topp fem-lista över alla möjliga ämnen. Allt ifrån dialekter till tyska hits.

I huvudet på Stefan Sauk

I huvudet på Stefan Sauk är en relativt nystartad podcast som drivs av en av Sveriges mest älskade skådespelare, Stefan Sauk. I hans podcast får du höra hans tankar om olika ämnen och när han intervjuar olika gäster.

Work in progress

Om vi istället riktar våra blickar till Hollywood så är Work in progress en bra podcast för dig att lyssna på om du vill veta mer om hur kända personer tänker kring sitt arbete, politik och det som är privat. Podcasten drivs av skådespelaren Sophia Bush som vi bland annat sett i Chicago PD och ungdomsserien One Tree Hill där hon slog igenom. På tal om One Tree Hill så ska hon snart lansera ytterligare en podcast med sina kvinnliga motspelare i tv-serien.

Anna Faris is unqualified

Ett annat exempel på en podcast som kommer från en Hollywoodskådis är podcasten Anna Faris is unqualified. Anna Faris är känd skådespelare som medverkat i ett flertal komedifilmer. I hennes podcast intervjuar hon varje vecka olika kända personer. Några exempel på andra skådespelare som har medverkat i Anna Faris podcast är Zoey Deutch, Rachel Bilson, Gwyneth Paltrow och Melissa McCarthy.

Bunny Ears

Om du undrar vad barnstjärnan Macaulay Culkin gör nuförtiden behöver du inte längre undra. Han driver bland annat podcasten Bunny ears där han bjuder in en hel del olika gäster för att på ett avslappnat sätt prata om lite vad som helst. Förutom att podcasten är populär för snacket så innehåller den även sketcher som får lyssnaren att skratta. Några exempel på andra skådespelare som har gästat podcasten Bunny ears är Seth Green och Bob Saget.

Here’s the thing

Ett annat exempel på en Hollywoodskådespelare som driver en podcast är Alec Baldwin som driver podcasten Here’s the thing with Alec Baldwin. Han startade podcasten för att han ville förstå kändisar bättre och några exempel på andra skådespelare han har intervjuat i sin podcast är Lena Dunham och Chris Rock.